Špagety Pomodoro
Ingrediencie
-
1 PLolivový olej
-
1 ksväčšia cibuľa
-
2 strúčikycesnak
-
2 hrstebazalka
-
1 kgzrelé paradajky
-
1 PLbalzamikový ocot
-
500 gšpagety alebo iné cestoviny
-
100 gstrúhaný parmezán
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie
-
Postup
-
1
1.Cibuľu nasekáme na jemno a pridáme k rozpálenému oleju do väčšej panvice.
-
2
2.Cibuľku necháme karamelizovať , kým nebude krásne zlatohnedá – zhruba 5 minút.
-
3
3.Cesnak nasekáme nadrobno. Zo stoniek bazalky otrháme celé lístky.
-
4
4.Keď je cibuľka krásne zlatohnedá, pridáme k nej polovicu celých lístkov bazalky a cesnak.
-
6
5.Medzitým si nakrájame paradajky na väčšie kúsky a pridáme ich k cibuľke spolu s lyžicou balzamikového octu.
-
7
6.Paradajky necháme dusiť na malom plameni zhruba 15 minút, čo nám dáva dostatok času na uvarenie cestovín.
-
8
7.Pred koncom omáčku dochutíme soľou a korením.
-
9
8.Do šálky si naberieme vriacu vodu z cestovín, zvyšok scedíme a cestoviny navrstvíme do omáčky v panvici.
-
10
9.Premiešame, pridáme cestovinovú vodu a spolu prevaríme a dobre premiešame, aby sa všetky cestoviny obalili omáčkou.
9. -
11
10.Špagety rozložíme na taniere a servírujeme ozdobené zvyšnou bazalkou a bohato posypané parmezánom.
-
5
11.Intenzitu plameňa znížime na minimum a pokračujeme v karamelizovaní.
-